20170109 vardagsrum kök

Vilket klipp!

Vilket klipp vi har gjort! Maskroslamporna från Ikea är ett minne blott i vardagsrummet numera. Så himla skönt att bli av med dem då man bara kunde ha 1 x 40w i varje lampa x 2st 40w taklampor i vardagsrummet. Blev helt galen när man dimmade upp- hände inte så himla mycket där inte med 2 x 40w. Att kunna dimma upp och få riktigt bra städbelysning är superviktigt- blir galen om man inte ser ordentligt.

Målet var att hitta en lampa med flera glödlampor i samma lampa men det va inte så lätt som man kan tro. Lamporna vi kikade på kostade minst runt 1.500-1.700:- x 2st till vardagsrummet och dessutom ville inte Andreas ha för mycket bling medans jag tänkte bling, bling och ännu mera bling. Och hittade man en lampa som det sen visade sig vara plastprismor på så var det dags att dra i handbromsen rejält. Plastprismor kan lätt se lite dimmiga ut- typ dammiga året runt- kanske bara jag som tänker så- vad vet jag.
Jahopp, stundtals gav man upp. Har letat efter nya lampor till vardagsrummet i några år nu utan att hitta något som båda tycker om och till en prislapp som känns ok. Köper man sakerna billigare känns det bättre att byta ut dem tidigare än om man köper sakerna dyrare- lite så funkar jag i alla fall och byta ut vill man ju gärna göra någon gång. I alla fall när man pratar om dekorationssaker. Och dessutom- om man säljer saker begagnat på Blocket så brukar jag tänka runt halva nypriset när det gäller lösöre, så ju dyrare något är, desto mer förlorar man, och då är det extra bra om man köpt på rea.

Men så i mellandagarna dök den upp, lampan som Andreas hade sagt ok till utseéndemässigt men som tyvärr kostade 1.495:-. Nedsatt på Mio från 1.495:- till 799:-, nästan halva priset och med lite bidragande julklappspengar på fickan så fick det bli två sådana till vardagsrummet. Igår satte vi upp dem och gissa om man kan dimma upp nu. Japp, 5 x 40w x 2st taklampor i vardagsrummet= 10 x 40w! Så himla nöjd.

(Psst, lampan Teresia med kromad stomme och glasprismor finns kvar på Rea hos Mio).

Instagram & Facebook
Instagram
Facebook
spacer

2 comments on “Vilket klipp!

Leave a reply